Luova asenne esiin

Olet luovempi kuin luulet, et vain aina huomaa sitä. Kun opit tunnistamaan oman luovuutesi, se alkaa virtaamaan esiin yhä enemmän. Tämä viiden viikon mittainen verkkokurssi muuttaa käsityksesi luovuudesta ja rohkaisee sinua toteuttamaan itseäsi uusin tavoin!

Kuten tiedät, luovuus voi olla monenlaista ilmaisua ja ideointia. Samalla luovuus on myös asenne – tietoinen valinta havainnoida, ajatella ja kokea toisin.

Tällä kurssilla opit tunnistamaan itsessäsi olevan luovuuden ja vahvistamaan sitä kaikenlaisessa tekemisessä. Kehität läsnäolon taitoja ja innovatiivista ajattelua. Löydät lisää rohkeutta ja inspiraatiota itsesi toteuttamiseen!

Uusi kurssi käynnistyy 22.10.2019. Tule mukaan!
Huom! Kurssialustalle ja virittäviin harjoituksiin pääset jo nyt!

Kurssin hinta on 87 € (sis. alv).

 
 
IMG_20191008_141303m.jpg

 

Kuulostaako tämä tutulta?

 • Luova puolesi jäänyt jonnekin syrjään arjen kiireiden tiimellyksessä.

 • Ajatuksesi junnaavat paikoillaan ja kaipaat uutta inspiraatiota.

 • Olet ehkä kieltänyt luovuuden itseltäsi ajatellen, että et ole ”taiteellinen”.

 • Kaipaat yhteyttä luovaan puoleesi, mutta et oikein tiedä miten.

 • Haluat oppia läsnäolon taitoja ja keinoja virittäytyä luovalle taajuudelle.

 • Tahtoisit saada uutta rohkeutta itsesi toteuttamiseen.

 

 

Mitkä ovat sinun tapojasi havaita ja ilmaista?

Luova asenne esiin on syvällinen ja samalla kepeä verkkokurssi, jonka avulla vahvistat yhteyttä omaan luovuuteesi ja saat lisää rohkeutta itsesi toteuttamiseen.

Mitkä ovat sinun tapojasi ajatella ja ilmaista luovasti? Kuinka voimme ottaa luovuuden käyttöön myös näkökulmana ja tapana havainnoida?

Verkkokurssi kestää viisi viikkoa 22.10. - 25.11.2019. Joka tiistai saat videona ja tekstinä ajatuksia viikon teemasta sekä monipuolisia harjoituksia, jotka liittyvät mm. läsnäoloon, luovaan ajatteluun, havainnointiin, mielikuvitukseen ja rohkeuteen. Mukana on hauskoja tehtäviä, jotka saavat sinut hymyilemään!

 
IMG_8560 (1).jpg

 

Luovuus ei ole vain taitoa tai taidetta varten. Se on meissä jokaisessa oleva liekki, alkuvoima ja ainutlaatuisen ilmaisumme virtaus. Luova asenne kuvastaa valintaa siitä, että haluamme tuoda luovan puolemme esiin monin tavoin: olemisessa, havaitsemisessa ja toteuttamisessa.

 

 

Mitä kurssi tarjoaa?

 • Tunnistat omat tapasi olla luova ja opit vahvistamaan omaa luovuuttasi

 • Saat lisää rohkeutta ja luottamusta omaan ilmaisuun

 • Harjaannut löytämään inspiraatiota ja näkemään toisin

 • Opit kohtaamaan luovuuden esteet rakentavasti

 • Ota läsnäolon taidot ja virittävät harjoitukset avuksesi

 • Luo käytännölliset askeleet omalle luovalle toteuttamiselle!

 

 

Mikä on kurssin tarkoitus?

Jokaisessa meistä on luovuutta, jota ilmaisemme ja toteutamme omalla tavallamme. Oma luova puolemme jää kuitenkin usein varjoon, kaiken muun alle.

Samalla meissä saattaa kyteä hiljainen kaipuu, koska tunnemme kadottaneemme jotain tärkeää. Kaipaamme luovuutta, koska se tuo mm. merkityksellisyyttä, iloa, ajattelun vapautta, mielikuvitusta ja syvyyttä. Sen avulla voimme ilmaista itseämme ja tuoda omaa potentiaaliamme esiin.

Luova asenne esiin -verkkokurssin tarkoitus on vahvistaa yhteyttä omaan luovuuteesi ja antaa lisää rohkeutta itsesi toteuttamiseen – ei vain ohimenevästi, vaan kestävällä tavalla.

Kurssi tarjoaa oivalluksia ja uusia näkökulmia siihen, miten monella tavalla luovuutta voi ilmentää. Opit hahmottamaan niitä luovuuden kanavia, joita sinulla jo on ja joita haluaisit ottaa palettiisi mukaan.

Luova asenne tarkoittaa sitä, että luovuus voi olla näkökulma, suhtautuminen ja ilmaisutapa. Se ei vaadi erityistaitoja vaan on jo meissä, kun kiinnitämme siihen huomion ja annamme sille tilaa.

Luova asenne on oman sydämen laulun kuulemista ja ainutlaatuisen kipinämme ilmaisemista..png
 
20170730_162037.jpg

 
Kiitos inspiroivasta kurssista! Tästä sai loputtomasti ammennettavaa. Kun heräsin huomaamaan oman luovuuteni tasot, sen kokemisesta syntyi syvää iloa. Kurssi oli hyvin toteutettu ja materiaalia sai säännöllisesti. Koin, että kokemukseni otettiin hyvin huomioon kurssin aikana.”
— Inkeri Väisänen
 
beautiful-blur_raita.jpg
 

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu sinulle, joka koet, että luova puolesi on jäänyt vähän piiloon ja haluaisit ottaa sitä enemmän käyttöön.

Saatat kokea epävarmuutta ja arkuutta suhteessa luovuuteen. Ajattelet, että elämässä ei ole riittävästi aikaa luovuudelle tai itsesi toteuttamiseen. Tunnet kaipuuta tutustua itseesi ja ilmaisuusi syvemmin.

Tai ehkä olet jo sisällä luovuuden virrassa tai jossain taideilmaisussa, mutta kaipaat vahvistusta, inspiraatiota ja uusia näkökulmia. Kurssi tarjoaa ideoita ja vastauksia näihin haasteisiin.

Kurssi ei sovi sinulle, jos etsit vakioratkaisuja etkä ole valmis itsetutkiskeluun. Kurssi ei myöskään tarjoa taideopetusta, mutta se voi toimia taideilmaisun tukena ja vahvistajana.

 

Mitä kurssi sisältää?

Tämä kurssi vie sinut syvälliselle matkalle omaan luovuuteesi. Se sisältää tietoa aiheesta, omaa reflektointia, mindfulness-harjoitteita ja luovia tehtäviä. Voit varata kurssin omaksumiseen ja tehtävien tekemiseen aikaa n. 1-2 h / vko.

Saat joka viikko herättäviä ajatuksia teemasta sekä monipuolisia harjoituksia, jotka liittyvät mm. läsnäoloon, havainnointiin, luovaan ajatteluun, kokeiluun ja rohkeuteen. Kurssilla on selkeä rakenne, jossa kaikki osa-alueet muodostavat lopulta loogisen polun.

Tehtävien ja harjoitusten lisäksi olennaista on vahvistaa luottamusta omaan ilmaisuun. Siksi kannustava ja hyväksyvä suhtautuminen itseen on kurssin lähtökohta.

Tällä kurssilla luovuus ei liity niinkään taiteellisuuteen eikä mukana ole varsinaista taidetyöskentelyä. Luova asenne viittaa näkökulmaan, suhtautumiseen ja ilmaisutapaan.

Luovuuden ilmaisu ei välttämättä vaadi tiettyä lahjakkuutta tai valtavasti aikaa. Se ei ole vaikeaa vaan itse asiassa koko ajan läsnä, kun vain kiinnitämme siihen huomion.

Kun virittäydyt hyväksyvällä asenteella omaan luovaan puoleesi, se alkaa päästä esiin.

 
IMG_9867 (2) 2.jpg
 
 
Luova asenne esiin -kurssin etusivu

Luova asenne esiin -kurssin etusivu

 

KURSSIN RAKENNE

0. Tervetuloa kurssille + virittäviä tehtäviä
1. Luovuuden kestävä pohja
2. Inspiraatio ja tietoinen havainnointi
3. Luova tila ja luovuuden esteet
4. Rohkeus ja oma ilmaisu
5. Oman puutarhan tarinat


 

Ohjaaja

Olen Mirkka-Maaria Niskanen: business coach, kirjoittaja, mindfulness-ohjaaja ja luovuusvalmentaja. Työssäni haluan auttaa ihmisiä tunnistamaan ja ottamaan käyttöön oman luovan potentiaalinsa, jotta he voivat täydemmin toteuttaa itseään ja unelmiaan.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri (taiteentutkimus), mindfulness-ohjaaja, life coach ja sertifioitu business coach. Olen harrastanut taide- ja ilmaisumuotoja laidasta laitaan ja opiskellut myös mm. taideterapiaa.

Olen useiden vuosien ajan pitänyt luovuuteen ja läsnäoloon liittyviä työpajoja. Niissä olen huomannut, että yllättävän monen ihmisen on vaikea uskoa luovuuteensa. Meillä on paljon esteitä ja rajoittavia uskomuksia suhteessa luovuuteemme. Olen myös nähnyt sen riemun, kun oma ilmaisu alkaa aueta tai kun jokin oivallus syttyy. Itsekin olen ollut todella lukossa luovuuteni kanssa. Pienin askelin olen lähtenyt avaamaan sisintäni ja samalla luovaa puoltani.

Vuosien mittaan olen luonut käytännöllisen polun, joka sisältää monipuolisia harjoituksia ja pohdiskelua useista näkökulmista. Olen havainnut, että nämä teemat ja tehtävät todella auttavat ihmisiä luottamaan enemmän omaan luovuuteensa. Samalla syttyy innostus ja toteuttamisen kipinä!

Luovassa asenteessa kyse on ennen kaikkea valinnasta huomata oma luovuus. Se lähtee usein oman sisimmän kuuntelusta ja päättäväisistä askelista kohti merkityksellisten asioiden toteuttamista. Siihen haluan kannustaa sinuakin.

Terveisin,
Mirkka-Maaria
mirkka@miridium.fi

P.S. Voit lukea enemmän omasta suhteestani luovuuteen tämän esittelysivun loppupuolella.

 
mirkka-maaria niskanen . (kuva: aura nukari)

mirkka-maaria niskanen . (kuva: aura nukari)

Tämän verkkokurssin sisällöt, harjoitukset ja näkökulmat ovat kehittyneet pitkän ajan kuluessa, monien kohtaamisten, kurssien ja omakohtaisten kokeilujen myötä. Tämä on minulle todellinen sydämen liekin asia ja olen valtavan innoissani saadessani jakaa tämän kokemuksen kanssasi!


 

Toimi näin!

Ilmoittaudu mukaan kurssille painamalla alla olevaa nappia. Ohjaudut Campwiren ostosivulle, jossa voit maksaa kurssimaksun. Kurssin normaalihinta on 87 € (sis alv).

Kun olet ilmoittautunut ja maksanut, olet mukana kurssilla ja voin lähettää sinulle viestejä sähköpostiisi. Kurssialusta avautuu ti 8.10.2019, jolloin pääset tutustumaan Tervetuloa kurssille -osioon sekä virittäviin alkutehtäviin. :-D

Varsinainen kurssi alkaa ti 22.10. ja kestää viisi viikkoa 25.11.2019 asti. Kurssialusta ja kurssin materiaali on käytössäsi 17.1.2020 asti.

Kurssialustalla voit myös kommentoida sisältöä ja kertoa ajatuksistasi. Olen mukana kurssilla koko ajan ja vastailen kysymyksiisi!

Ilmoittautumisen yhteydessä sähköpostiosoitteesi liitetään kurssin listalle: voit poistua sieltä heti kun haluat. Lue tietosuojakäytännöistä täältä.

Voit itse valita ajan, jonka haluat käyttää tehtävien toteuttamiseen. On hyvä varata kurssiin kuitenkin noin 1-2 tuntia viikossa. Tehtävät voivat toki viedä mukanaan niin, että haluat viettää niiden parissa enemmänkin aikaa!

 
IMG_9820 (1).jpg

 

Kokemuksia kurssin käyneiltä

*****

Hienosti ja kannustavasti toteutettu verkkokurssi! Harjoitukset ja tehtävät olivat mahdollisia tehdä arjen kiireen keskellä. Oli monipuolisia läsnäoloharjoituksia ja omaa ajattelua avartavia ja rajoittavia uskomuksia poistavia tehtäviä.
Huikeaa on ollut pohtia luovuutta, löytää leppoisuutta omaan olemiseen ja tehdä rohkeita päätöksiä. Sissitason tehtävät ovat olleet hauskoja ja saaneet hymyilemään. Todella monipuolisesti olet meitä kurssilaisia johdattanut eteenpäin. Sydämelliset kiitokset tästä kurssista. Hieno kokonaisuus tulevillekin kurssilaisille!

Kirsi Kovanen


***** 

Antoisa kurssi, josta sain paljon itselleni. Esitystapa on rauhallinen ja luonteva, ja kaikesta näkee, että kurssin sisältö on pitkän osaamisen ja tekemisen tulosta. Kurssi pyöräytti jotain uuteen ja tietoisempaan asentoon. 'Luova asenne' osoittautui oikein hyväksi ja toimivaksi sloganiksi omalle luovuudelleni, jota olen aina vähän ihmetellyt. Nyt oli ilo havaita, että jes, mullahan on luova asenne elämää kohtaan! Rauha itseni kanssa - sekin syventyi tässä. Kiitos Mirkka!

 Irma Rantala


*****

Kiitos inspiroivasta kurssista! Tästä sai loputtomasti ammennettavaa. Kun heräsin huomaamaan oman luovuuteni tasot, sen kokemisesta syntyi syvää iloa. Kurssi oli hyvin toteutettu, materiaalia sai säännöllisesti ja meitä osallistujia puhuteltiin usein, koin että kokemukseni otettiin hyvin huomioon kurssin aikana.

Inkeri Väisänen

*****

Kyllä koen, että luovuuden ilmaisun liekkini on voimistunut kurssin aikana, samoin tapani tuoda sitä esiin konkreettisesti esim. maalaamisena ja laulamisena. Luovuutta saa virrata elämääni muillakin tavoin, niin moniin asioihin voi sitä lisätä. Hienosti rakennettu kurssi, sisällössä paljon tietämistä ja luovuutta. Suosittelen kaikille luovuudesta kiinnostuneille! Kokemus oli miellyttävä, sain innoitusta ja tukea omaan luovuuden käyttöön.

Raija Lyytinen

***** 

Kurssi oli lämminhenkinen sekä salliva ja luovaan lähestymistapaan houkutteleva. Hyviä ajatuskiteytymiä. Videot puhuttelivat erityisesti. Luova ja leikkisä ote aiheeseen.

Anne Kaihua

*****

Kurssi antoi mahdollisuuden ajatella toisin. Vaihtaa näkökulmaa uuteen. Pysähtyä. Oman luovan hetken löytäminen päivittäin auttaa jaksamaan. Ei sen tarvitse olla mitään ihmeellistä. Sen voi löytää missä ja milloin vaan. Rannalla. Bussissa. Ruokaillessa. Kadulla. Ihanaa vain ajatella ja katsella. Pysähtyä.

Merja Laitinen

*****

Kurssi oli mukavan tiivis ja selkeä sekä herättelevä paketti luovuusasiaa. Tehtävät olivat mielenkiintoisia. Itse aihe ja ryhmäkin oli kiva; mukava oli lukea muiden kokemuksia. Tehtävät oli jäsennelty selkeästi osioihin.

Minna Narkiniemi

*****

Kurssilla tunnistin tilanteita, joissa uskalsin päästää luovuuteni esiin ja samoin opin antamaan arvoa omalle luovuudelleni, rohkaisemaan itseäni jatkamaan inspiraationi suuntaan, vaikka ensimmäinen sisäinen ääni olikin kriittinen. Sisällöt olivat kiinnostavia ja helposti lähestyttäviä. Inhimillinen ja lämmin suhtautumisesi kannusti juuri sellaiseen luovuuteen, jota pidän merkityksellisenä.

Tiina Teräs

***** 

Kurssin aihe ja materiaali sattuivat hyvään saumaan omalla matkallani. Oli kiinnostusta syventyä asiaan ja materiaali toimi hyvänä inspiraationa. Materiaali oli minulle 'hyvässä järjestyksessä', ts. hyvin ja johdonmukaisesti etenevää ja jatko aina aiemmin kerrotun päälle rakentuvaa. Kurssi soljui hyvin. Harjoitukset olivat myös inspiroivia ja tein ne (vaikka en yleensä tee). Harjoitusten tekeminen auttoi asioiden sisäistämisessä.

Maria

*****

Mirkan kurssi oli mahtavan lempeä herätys kaavoihin kangistuneelle "entiselle luovalle". Sain kosketuksen luovaan ydinminääni oivaltavien ajatusten, kirjoitustehtävien ja ihanien läsnäoloharjoitusten kautta. En halua enää hukata sitä omaa erityistä luovaa ydintäni, ja nyt minulla on keinoja pitää sitä huolta!

Lia

*****

 
bright-daylight-environment-240040.jpg
 
IMG_0956p.jpg

 

Tarinani: Pieni pala minusta luovuuden polulla

Luovuus on meissä se herkkä ja pehmeä puoli, josta ammennamme omaa ainutlaatuista ilmaisuamme. Se on myös se paljas ja haavoittuva osa, jonka usein kätkemme.

Yksi osa omaa tarinaani on, että olin luova ja taiteellinen lapsi, auki ilmaisulleni. Hain luovuudella ja kiltteydellä hyväksyntää ympäriltäni, mutta tunsin jatkuvaa riittämättömyyttä, välillä jopa torjuntaa. Tunsin, että minun täytyy pienentää itseäni mahtuakseni muottiin. Aloinkin jo varhain laittaa luukkuja kiinni. Suojauduin kritiikiltä ja tunsin lähes jatkuvaa, näivertävää häpeää. Lopulta puristin herkimmät tunteeni möykyksi vatsaan ja keskityin mieleen ja ajatteluun.

Aloin uskoa, että en ole erityisen lahjakas tai luova, joten parempi yrittää olla edes fiksu ja järkevä. Samalla tunsin sanatonta surua siitä, että kadotin jonkin olennaisen voiman ja yhteyden sydämeeni. Tiedän, että moni meistä on jossain kohtaa sulkenut luovan puolensa suojatakseen tuota herkkää osaa itsessään.

Nuorena aikuisena koin unettomuuden, ahdistuksen ja alakulon jaksoja, jolloin torjutut tunteet alkoivat puskea esiin pimeyden kautta. Siitä alkoi henkisen kasvun polkuni, joka on tuntunut pitkältä ja mutkikkaalta, ja samalla ollut äärettömän arvokas avautumisen matka. Siitä, kun toden teolla ryhdyin tutkimaan omaa sisintäni ja opiskelemaan erilaisia sisäisen kasvun lähestymistapoja, tulee tänä syksynä kuluneeksi 18 vuotta. Tunteet alkoivat päästä esiin, sydän vähitellen avautua ja luova puoli hiipiä pikkuisen esiin.

Lopulta pääasia ei kuitenkaan ollut luovuus tai ilmaisu. Pitkään luulin, että ensisijaisesti haluan löytää ”oman juttuni” ja ilmaisuni, sitten kaikki kysymykset ratkeavat. Kuitenkin tunsin vain pyöriväni ympyrää enkä saanut mistään kiinni. Vuosien kuluttua tajusin jotain olennaista. Se mitä pohjimmiltani haluan kokea ja tuntea, on hyväksyntä ja rakkaus itseäni kohtaan. Toisin sanoen mikään saavutus, luominen tai tavoite ei itsessään tuo täyttymystä, jos en rakasta itseäni.

Aloin siirtyä ratkaisujen metsästämisestä siihen, että tietoisesti kohtaan itseni ja tunteeni. Huomasin, että voin todella antaa itselleni sitä, mitä lopulta eniten kaipasin. Kuuntelua, hyväksyntää, myötätuntoa. Silloin aloin uudella tavalla tuntea myös enemmän luottamusta ja uskoa itseeni ja luovuuteeni. Aloin kuulla paremmin sydämeni toiveita ja luovia impulsseja.

Ajattelen niin, että luovuus tulee minussa esiin jo ihan olemuksessani, tavassani olla, havaita, liikkua jne. Tekemisteni suhteen toteutan luovuuttani mm. kirjoittamalla, valokuvaamalla ja musisoimalla. Kaikenlaista ilmaisua olen kokeillut, olen perustanut sissitaidetta tekevän performanssiryhmänkin! Tärkeä luovuuteni kanava on myös yritystoimintani ja nämä luomani kurssit.

Kaikessa moniulotteisuudessaan luovuus on aihe, joka on aina kiehtonut minua. Ryhdyin pitämään luovuuteen liittyviä työpajoja vuonna 2004. Jossain kohtaa tuli pitempi tauko, jolloin keskityin äitiyteen, lisäopintoihin (taideterapia, mindfulness, coaching) ja sisäisiin tutkailuihin. Aloitin uudestaan, koska aihe ei jättänyt minua rauhaan.

Teema on vuosien varrella syventynyt, ja samalla siihen liittyy aina vallaton kepeys ja leikki. Käsittelen luovuutta ja luovaa asennetta sekä yhteytenä itseen että avautumisena läsnäololle ja uusille näkökulmille. Katse sisään ja katse ulos. Yhteys sisimpään ja samalla utelias katse maailmaan, joka on täynnä ihmettä ja inspiraatiota.

Luova asenne on sitä, että tuon oman sydämeni laulun osaksi maailmaa.

- Mirkka-Maaria

Lue pitempi versio tarinasta blogistani

 
DSC_5031BWp.jpg