Luova asenne esiin

Luova asenne esiin on syvällinen ja samalla kepeä verkkokurssi, jonka avulla vahvistat yhteyttä omaan luovuuteesi ja saat lisää rohkeutta itsesi toteuttamiseen.

Uusi kurssi käynnistyy 22.10.2019! Kurssi on tarkoitettu sinulle, joka koet, että luova puolesi on jäänyt vähän piiloon ja haluaisit ottaa sitä enemmän käyttöön. Haluat saada inspiraatiota ja uusia näkökulmia luovuuteesi ja tukea omaan ilmaisuun.

Verkkokurssi sisältää viikoittaisen alustuksen teemasta sekä erilaisia harjoituksia, jotka liittyvät mm. läsnäoloon, havainnointiin, kokeiluun ja rohkeuteen.

  • Vahvista yhteyttä omaan luovuuteesi kestävällä tavalla

  • Rohkaistu luottamaan omaan ilmaisuun ja toteuttamiseen

  • Luo kannatteleva pohja luovuudelle ja löydä ympäriltäsi inspiraatiota

  • Ota läsnäolon ja havainnoinnin taidot avuksesi

  • Saat viikoittain ajatuksia aiheesta ja useita helppoja harjoituksia

Tämä kurssi antaa tietoa, pohdittavaa, inspiraatiota ja kimmokkeita ilmaisuun. Se vie sinut syvälliselle matkalle omaan luovuuteesi. Voit varata tähän aikaa n. 1-2 h / vko tai oman tahtisi mukaan.

 
IMG_0122p.jpg
 

 

Mikä on kurssin tarkoitus?

Jokaisessa meistä on luovuutta, jota ilmaisemme ja toteutamme omalla tavallamme. Oma luova puolemme jää kuitenkin usein varjoon, kaiken muun alle. Samalla kaipaamme sitä. Miksi? Koska luovuuden koetaan antavan mm. merkityksellisyyttä, iloa, ajattelun vapautta, mielikuvitusta ja syvyyttä. Sen avulla voimme ilmaista itseämme ja tuoda omaa potentiaaliamme esiin.

Luova asenne esiin -verkkokurssilla käännämme huomion hetkeksi omaan luovuuteemme: mikä sitä vahvistaa ja miten sitä voi tuoda esiin? Tämä muutaman viikon mittainen kurssi tarjoaa tukea, oivalluksia ja uusia näkökulmia siihen, miten monella tavalla luovuutta voi ilmentää.

Tarkoitus on, että voit kurssin avulla vahvistaa yhteyttä omaan luovuuteesi ja saat lisää rohkeutta itsesi toteuttamiseen – ei vain ohimenevästi, vaan kestävällä tavalla.

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu sinulle, joka koet, että luova puolesi on jäänyt vähän piiloon ja haluaisit ottaa sitä enemmän käyttöön. Saatat kokea epävarmuutta ja arkuutta suhteessa luovuuteen tai tunnet, että elämässä ei ole riittävästi aikaa luovuudelle tai itsesi toteuttamiseen. Tunnet kaipuuta tutustua itseesi ja ilmaisuusi syvemmin. Kurssi tarjoaa ideoita ja vastauksia näihin haasteisiin.

Mitä kurssi sisältää?

Luova asenne esiin -kurssi sisältää viikoittaisen alustuksen teemasta sekä erilaisia harjoituksia, jotka liittyvät mm. läsnäoloon, havainnointiin, kokeiluun ja rohkeuteen. Olen huomannut, että luovien harjoitusten lisäksi on olennaisen tärkeää vahvistaa luottamusta omaan ilmaisuun. Siksi kannustava ja hyväksyvä suhtautuminen itseen on kurssin lähtökohta.

Tällä kurssilla luovuus ei liity niinkään taiteellisuuteen eikä mukana ole varsinaista taidetyöskentelyä. Luova asenne -termi viittaa siihen, että luovuus voi olla myös näkökulma, suhtautuminen ja ilmaisutapa. Se ei välttämättä vaadi tiettyä lahjakkuutta tai valtavasti aikaa. Se ei ole vaikeaa vaan itse asiassa koko ajan läsnä, kun vain kiinnitämme siihen huomion.

Kuinka toimia?

Voit nyt kertoa kiinnostuksestasi osallistua seuravaalle kurssille täyttämällä Ilmoittaudu-lomake. Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään. Informoin sinua, kun seuraavan ryhmän varsinainen ilmoittautuminen alkaa. Kurssille liittyäksesi sinulla tuon hyvä olla Facebook-tunnus, koska ryhmä tarjoaa mahdollisuuden jakaa kokemuksia toisten kanssa suljetussa Facebook-ryhmässä. Sinun tulee suostua sähköpostiosoitteesi liittämiseen kurssin listalle, jolta voit poistua heti kun haluat. Voit lukea lisää tietosuojakäytännöistämme täältä.

Voit itse valita ajan, jonka haluat käyttää tehtävien toteuttamiseen. Varaa kurssiin kuitenkin noin 1-2 tuntia viikossa.
Lisätietoa tulossa myöhemmin!

 
 

 

Kokemuksia kurssin käyneiltä

*****

Hienosti ja kannustavasti toteutettu verkkokurssi! Harjoitukset ja tehtävät olivat mahdollisia tehdä arjen kiireen keskellä. Oli monipuolisia läsnäoloharjoituksia ja omaa ajattelua avartavia ja rajoittavia uskomuksia poistavia tehtäviä.
Huikeaa on ollut pohtia luovuutta, löytää leppoisuutta omaan olemiseen ja tehdä rohkeita päätöksiä. Sissitason tehtävät ovat olleet hauskoja ja saaneet hymyilemään. Todella monipuolisesti olet meitä kurssilaisia johdattanut eteenpäin. Sydämelliset kiitokset tästä kurssista. Hieno kokonaisuus tulevillekin kurssilaisille!

Kirsi Kovanen


***** 

Antoisa kurssi, josta sain paljon itselleni. Esitystapa on rauhallinen ja luonteva, ja kaikesta näkee, että kurssin sisältö on pitkän osaamisen ja tekemisen tulosta. Kurssi pyöräytti jotain uuteen ja tietoisempaan asentoon. 'Luova asenne' osoittautui oikein hyväksi ja toimivaksi sloganiksi omalle luovuudelleni, jota olen aina vähän ihmetellyt. Nyt oli ilo havaita, että jes, mullahan on luova asenne elämää kohtaan! Rauha itseni kanssa - sekin syventyi tässä. Kiitos Mirkka!

 Irma Rantala


*****

Kiitos inspiroivasta kurssista! Tästä sai loputtomasti ammennettavaa. Kun heräsin huomaamaan oman luovuuteni tasot, sen kokemisesta syntyi syvää iloa. Kurssi oli hyvin toteutettu, materiaalia sai säännöllisesti ja meitä osallistujia puhuteltiin usein, koin että kokemukseni otettiin hyvin huomioon kurssin aikana.

Inkeri Väisänen

*****

Kyllä koen, että luovuuden ilmaisun liekkini on voimistunut kurssin aikana, samoin tapani tuoda sitä esiin konkreettisesti esim. maalaamisena ja laulamisena. Luovuutta saa virrata elämääni muillakin tavoin, niin moniin asioihin voi sitä lisätä. Hienosti rakennettu kurssi, sisällössä paljon tietämistä ja luovuutta. Suosittelen kaikille luovuudesta kiinnostuneille! Kokemus oli miellyttävä, sain innoitusta ja tukea omaan luovuuden käyttöön.

Raija Lyytinen

***** 

Kurssi antoi mahdollisuuden ajatella toisin. Vaihtaa näkökulmaa uuteen. Pysähtyä. Oman luovan hetken löytäminen päivittäin auttaa jaksamaan. Ei sen tarvitse olla mitään ihmeellistä. Sen voi löytää missä ja milloin vaan. Rannalla. Bussissa. Ruokaillessa. Kadulla. Ihanaa vain ajatella ja katsella. Pysähtyä.

Merja Laitinen

*****

Kurssi oli mukavan tiivis ja selkeä sekä herättelevä paketti luovuusasiaa. Tehtävät olivat mielenkiintoisia. Itse aihe ja ryhmäkin oli kiva; mukava oli lukea muiden kokemuksia. Tehtävät oli jäsennelty selkeästi osioihin.

Minna Narkiniemi

*****

Kurssilla tunnistin tilanteita, joissa uskalsin päästää luovuuteni esiin ja samoin opin antamaan arvoa omalle luovuudelleni, rohkaisemaan itseäni jatkamaan inspiraationi suuntaan, vaikka ensimmäinen sisäinen ääni olikin kriittinen. Sisällöt olivat kiinnostavia ja helposti lähestyttäviä. Inhimillinen ja lämmin suhtautumisesi kannusti juuri sellaiseen luovuuteen, jota pidän merkityksellisenä.

Tiina Teräs

 ***** 

 

 
 
DSC_4880p.jpg


Moi!

Olen Mirkka-Maaria Niskanen, coach, tietoisuustaitojen ohjaaja ja luovuusvalmentaja. Olen useiden vuosien ajan pitänyt luovuuteen ja läsnäoloon liittyviä työpajoja. Niissä olen kuullut lukuisia tarinoita luovuuden esteistä ja myös nähnyt sen riemun, kun oma ilmaisu alkaa aueta tai kun pienikin oivallus syttyy. Luovuudessa kyse on usein oman sisimmän kuuntelusta ja päättäväisistä askelista kohti merkityksellisten asioiden toteuttamista. Siihen haluan kannustaa sinuakin.

Verkkokurssin sisällöt, harjoitukset ja näkökulmat ovat kehittyneet pitkän ajan kuluessa, monien kohtaamisten ja omakohtaisten kokeilujen myötä. Tämä on minulle todellinen sydämen liekin asia ja olen valtavan innoissani saadessani jakaa tämän kokemuksen kanssasi!
Ilmoittaudu tästä odotuslistalle!