Tetoisuustaidoista on työelämässä apua hyvinvoinnin tukena sekä ajattelun ja toiminnan selkeyttämisessä. Tietoisen läsnäolon harjoitukset tukevat mm. palautumista, tarkkaavaisuutta, rauhoittumista, päätöksentekokykyä ja luovuutta. Koulutustuokioissa kerron, kuinka tuoda läsnäoloa ja tietoisuustaitoja osaksi omaa työpäivää.

MIndfulness viittaa tietoiseen hyväksyvään läsnäoloon. Itse puhun usein ihan tietoisuustaidoista tai läsnäolon taidoista. Mitä tietoinen läsnäolo sitten tarkoittaa? Kyse ei välttämättä ole siitä, että pitäisi olla tyyni joka tilanteessa. Tärkeintä on olla tietoinen siitä, mitä kokee ja mitä itsessä tapahtuu tällä hetkellä. Tilannetta ja kokemusta voi havainnoida hyväksyvällä asenteella, jolloin harjoitamme lempeyttä ja myötätuntoa. Läsnäolo on myös yhteyttä – itseen, toisiin ja tilanteeseen. Silloin mieli maadoittuu tämän hetken todellisuuteen, eikä säntäile niin paljon tulkinnoissa, huolissa tai analyyseissa.

Voimme harjoittaa läsnäolon taitoja esimerkiksi tietoisesti hengittämällä ja havainnoimalla vaikkapa aistimuksia.  Samalla tasapainotamme ylikierroksilla käyvää mieltä ja kehoa.

Koulutustuokioissani tutustumme tietoisuustaitojen käytäntöihin ja siihen, miten läsnäolon ja pysähtymisen avulla saadaan työpäivään palauttavia, selkeyttäviä hetkiä, jotka tukevat itsetuntemusta ja ajattelun uudistamista.

Olen koulutettu Mindfulness työssä -ohjaaja sekä sertifioitu business coach.

 

Mindfulness ja pysähtymisen taito

Kuinka työpäivään voi luoda rauhaa ja selkeyttä?
Miten itseään voi tukea oman työn jäsentämisessä?

Mindfulness eli tietoinen hyväksyvä läsnäolo tarjoaa yksinkertaisia ja käytännöllisiä keinoja muuttaa olotilaamme rauhallisemmaksi ja selkeämmäksi. Työelämässä mindfulnessin lähestymistavasta on suuri apu mm. palautumisen, hyvinvoinnin ja päätöksentekokyvyn kannalta. Tietoisen läsnäolon avulla voimme oppia pysähtymään, rauhoittamaan mielen, havainnoimaan omaa tilannetta tarkemmin ja tekemään siten viisaampia valintoja.

Pysähtymisen taitoa kannattaa opetella ja harjoittaa nykyisessä, nopeastikin muuttuvassa työelämässä. Kyse on pienistä hetkistä, tietoisesta asenteesta ja itselle sopivista lyhyistä harjoituksista, jotka saavat vähitellen aikaan myönteistä muutosta. Mindfulness ja pysähtymisen taito -tuokiossa kerron tietoisesta läsnäolosta työelämässä, pysähtymisen merkityksestä sekä helpoista käytännön harjoituksista.

 Mitä koulutustuokio sisältää?

 • Mindfulnessin lähestymistapa

 • Mitä on pysähtymisen taito?

 • Tietoisen havainnoinnin lahjat

 • Hengitys ja huomion suuntaaminen

 • Käytännön harjoituksia työelämään

 • Arvostavan asenteen voima

Mindfulness ja pysähtymisen taito -koulutus, kesto 2 h (tai sopimuksen mukaan). Pyydä koulutus ryhmälle tai työyhteisölle! Laita viestiä: mirkka@miridium.fi tai täältä!

 

Osaat luoda hyväksyvän ilmapiirin, jossa jokainen saa olla ja puhua juuri sellaisena kuin on.
— Työpajan osallistuja
 

Läsnäolo ja ajattelun uudistaminen

Miten avata jumiutunutta mieltä ja luoda uusia polkuja?

Kuinka uudistaa ajattelua ja rauhoittaa ylikierroksilla käyvää mieltä? Samat levyt ja tarinat pyörivät päässämme lähes tauotta ja olemme tottuneet elämään tämän tutun taustamelun tahdissa. Samalla mielen kasvava painolasti lisää stressin kokemusta.  

Tarvitsemme vastapainoksi taitoja luoda väljyyttä ja tyhjää tilaa mieleen. Tarvitsemme pysähtymistä ja aivojen tasapainottamista

Tietoisuus- ja läsnäolotaidoilla harjoitamme tilan avaamista mieleen ja koko olemukseen. Kierrokset laskevat ja asiat alkavat näyttäytyä uusin tavoin. Tulemme tietoisiksi ajattelun kaavoista ja siitä, mitä kokemuksessamme oikein tapahtuu.  Mieli alkaa vapautua kiristyksistä ja turhista taakoista. Silloin on mahdollisuus uusille näkökulmille. Luovuudella on tilaa virrata vapaammin.

Läsnäolo ja ajattelun uudistaminen -koulutus on käytännöllinen ja inspiroiva tuokio, joka auttaa kyseenalaistamaan kaavamaisia ajatuksiamme ja inspiroi löytämään uusia näkökulmia tapaamme tulkita todellisuutta.

Mitä koulutus sisältää?

 • Tilan luominen mieleen

 • Ajatusten ja mielen luonne

 • Läsnäolon taika ja taito

 • Oman viisauden kuuleminen

 • Luovan ajattelun vahvistaminen

 • Kuinka ottaa läsnäolon taidot jokapäiväiseen käyttöön?

Läsnäolo ja ajattelun uudistaminen -koulutus, kesto 2 h (tai sopimuksen mukaan).
Pyydä koulutustuokio ryhmälle tai työyhteisölle! Laita viestiä: mirkka@miridium.fi tai täältä!

 

Business coaching

Millaista tukea tarvitset, jotta saat todellisen voimasi esiin?

Business coaching on ajattelua avaava, kannustava ja luottamuksellinen prosessi, jossa ihminen voi yhdessä coachin kanssa jäsentää tilannettaan, herättää kipinöitään ja ottaa omia vahvuuksiaan käyttöön. Työntekijä saa tapaamisten myötä syvempää ymmärrystä itsestään ja tunnistaa omaa osaamistaan aiempaa paremmin. Toimin business coachina organisaatioiden työntekijöille, yrittäjille sekä yksityishenkilöille.

Lue lisää business coachingista!

IMG_9731.jpg

Kokemuksia asiakkailta

Lue osallistujien kokemuksia koulutuksistani, joiden teemoja ovat olleet tietoinen läsnäolo, Mindfulness työssä ja Luovan ajattelun avaimet. 

—————————————————————————————————————————-

"Erinomainen opetus ja sisältö. Kyseinen kurssi antoi eväitä pidemmällekin, joten tuntuu, että jotain uutta jäi kytemään ja oppiminen edelleen jatkuu. Kiitos tästä!"

**

"En oikein tiennyt mitä odottaa, mutta kurssi olikin todella syvällistä asiaa. Siinä oli sisältöä, ja olet todella hyvä vetämään tuollaista aihetta. Kurssin harjoitteet olivat todella hyvät! Erittäin monipuolista noin pienessä ajassa. En olisi uskonut, että heittäydyin kuin itsestään niihin kaikkiin suurella ilolla. Varsinkin piirustustehtävä avasi kauan kiinni olleen oven! Mielestäni kurssilaisten tarinat olivat tärkeä osa kurssin kokonaisuutta. Ihmiset olivat ihanan avoimia. Kurssista jäi todella paljon ajatuksia ja intoa. Ja kiitollisuutta. Kiitos siis sinulle hyvästä kokemuksesta. Olet selvästi oikealla alalla ja asialla.”

**

"Mindfulness -kurssi oli erittäin positiivinen kokemus. Käyn läpi säännöllisesti saamaani materiaalia ja hyödynnän sitä niin arjessa kuin työssä ja kaikissa ihmisten kohtaamisissa. Sait minut innostumaan aiheesta todella!"

**

"Kiitos Mindfulness -kurssista, sain siitä paljon pohtimisen aihetta ja intoa muuttaa omia vanhoja ajatusmalleja. Tunnit oli hyvin rakennettu, oli tietoa ja rauhoittavia harjoituksia, keskustelun kautta oli kiva kuulla toistenkin ajatuksia. Itselleni etenkin harjoitukset toimivat hyvänä herättäjänä, kun ymmärsin, miten paljon omia kaavoja voi muuttaa. Olet aito ja selkeä ohjaaja, oli helppo olla mukana. Nyt vaan opit käyttöön, itsestähän se on kiinni."

**

”Tällaiset pysähtymishetket tulevat tarpeeseen, vaikka kiire yleensä onkin. Itse sain mindfulness-tuokiosta uutta virtaa ja myös uusia ’ajatuksen siemeniä’. Jäin miettimään läsnäolon merkitystä. Eniten yllätti se, miten iso muutos omassa olossa tapahtui lyhyessä ajassa.”

 **

”En tiennyt mindfulnessista entuudestaan mitään, joten oli kiinnostava päästä tutustumaan aiheeseen. Sessiosta tuli rauhoittunut olo. Ohjaajan rauhallinen olemus ja ääni sopivat hyvin tilanteeseen.”

**

”Ihana nollaushetki, jossa pääsi irti työhuolista ja sai ajatukset vapaalle. Oli myös todella mukavaa ja mielenkiintoista tutustua työkavereihinsa tältä kantilta: jakaa yhteistä leikkiä ja oppia siinä samalla ihan uusia puolia työtovereista. Mielenkiintoista oli huomata, kuinka erilaisia luomuksia kukin kehitti, kuinka jokaisella tosiaan on omanlaisensa ajatuksenjuoksu.”

**

 “Hyvä kurssi, annan lähes täydet pisteet. Sain valtavasti energiaa. Kiitos. “

**

"Luovan ajattelun kurssi herätti minussa halun luoda jotain uutta. Koen saavani vahvistusta työlleni harjoitteista ja sinun esittelemistäsi luovuuspointeista. Osaat kiteyttää kirkkaasti asioista olennaisen, se on lahja pursuavassa maailmassa!"

**

”Minulle Luovan ajattelun tuokiot antoivat mitä lupasikin: herätteli luovaa ajattelua, tiivisti ryhmähenkeä ja antoi mukavan rentoutumishetken. Koin tuokiot kiinnostavina, jokaisen kerran jälkeen oli kiva kertoilla kotona ja kavereille mitä tällä kertaa tuli koettua. Pidin siitä, että ryhmämme pääsi vaikuttamaan sisältöön, ohjaaja vei tuokioita toiveiden mukaiseen suuntaan.”

 **

"Todella hyvä opettaja ja kurssi. Ryhmässä oli hyviä tyyppejä ja syntyi kiinnostavia keskusteluja ja pohdintoja. Harmi kun jo loppui."

 

 

 
Itselleni harjoitukset toimivat hyvänä herättäjänä, kun ymmärsin, miten paljon omia kaavoja voi muuttaa. Olet aito ja selkeä ohjaaja, oli helppo olla mukana.
— Koulutuksen osallistuja
 
Sain mindfulness-tuokiosta virtaa ja myös uusia ajatuksen siemeniä. Eniten yllätti, miten iso muutos omassa olossa tapahtui lyhyessä ajassa.
— Koulutuksen osallistuja
 
En oikein tiennyt mitä odottaa, mutta kurssi olikin todella syvällistä asiaa. Harjoitteet olivat tosi hyviä. Kurssista jäi paljon ajatuksia ja intoa. Erittäin monipuolista noin pienessä ajassa.
— Työpajan osallistuja